Tuesday, January 11, 2011

plane crash?

salam'alayk~

ni post just nk buat comparison sikit.
kalau korang alert sal news harini, mesti korang taw pasal
air asia pnye aircraft yang skidded-off runway kan?





well,
sepanjang korang hidup kat malaysia nih, korang tgk, brape bnyk kali sgt ade
case2 aeroplane crash nih and kalau ader, alhamdulillah sume x seterok2 cm yang terjadi
kat luar negare kan.

example, kalau korang taw the worst crash of the century was crash between to planes
BUKAN MID-AIR ttpi on the tarmac ( between klm and pan-am) xsilap aku


so, kite boleh tgk gak, mmg laaa carsh between two planes to atas sebab keadaan cuace yang teruk
tetapi banyak jugak kes2 kapalterbang crashed atas kesilapn pilot sendiri.

so, seriously, aq cm thankfull lah sbb dekat malaysia nih,
mane2 council x pernah jeopardize bende2 yang berkaitan
air-transportation cm ape yg U.S buat.
and aviation company yang ada kat malaysia nih
x berkire and x fikir nk saving dalam aspek2 keselamatan and maintainance.
so, alhamdulillah~ =)





2 comments:

napeace™ said...

aku tak pernah naik kapal terbang.. sob sob

rafiq zain said...

plane tu ape? aeroplane ke?